Machinale bewerking carbon grafiet

Voor de machinale bewerking van carbon grafiet vertrouwt u bij Qgraphites op de allernieuwste technologieën. Hierdoor kunnen wij u op maat gemaakte carbongrafietproducten bieden van hoogwaardige kwaliteit.

Denkt u hierbij onder andere aan onze computerondersteunde software voor het opstellen en bewerken van specificaties. Daarnaast aan een ERP-systeem voor het vastleggen van de data. Bovenal worden alle machinale bewerkingen uitgevoerd door louter de beste technische specialisten.

Industrievraag naar machinale bewerking carbon grafiet

Qgraphites biedt een breed scala aan onder meer isostatisch machinaal bewerkte grafietproducten. Deze kunnen worden gebruikt in de meest uiteenlopende industrieën en voor een veelzijdigheid aan toepassingen. Voorbeelden van industrieën waaraan wij leveren zijn de aluminiumindustrie, de automotive industrie en de farmaceutische sector. Daarnaast zijn veel van onze tevreden klanten werkzaam in de hernieuwbare energiesector, de chemiesector, de voedingsmiddelenbranche, bij raffinaderijen en waterbehandelings- en zuiveringsinstallaties. Kortom, in tal van industrieën vertrouwt men op de hoogwaardige kwaliteit die Qgraphites te bieden heeft.

Aluminiumindustrie

Doordat carbongrafiet hittebestendig is evenals chemisch bestendig wordt het veel toegepast in de aluminiumindustrie. Voorbeelden waarvoor carbongrafiet in deze industrie gebruikt worden zijn:

 • Grafietschachten en grafietwaaiers in vaste en roterende zuiverings- en fluxtoevoersystemen voor aluminiumontgassing en vormgieten
 • Grafietplaten en uitloopstroken voor aluminium extrusie-persen
 • Grafietringen voor hot top casting of voor gas slip systemen
 • Grafiet fluxbuizen

Ovens en andere hoge temperatuur toepassingen

Eveneens vanwege de hittebestendigheid wordt carbongrafiet veelvuldig gebruikt bij ovens. Zo wordt de juiste warmtebehandeling gerealiseerd en datzelfde geldt voor de verwerking van metalen en keramische producten. Denkt u hierbij onder meer aan:

 • Verwarmingselementen
 • Connectoren
 • Haarden en bases voor ovens
 • Mallen en armaturen

Chemiesector

Door de chemische weerstand van carbongrafiet verzorgt Qgraphites ook de machinale bewerking van carbon grafiet voor klanten in de chemiesector. Daarnaast is de stabiliteit die geboden wordt bij hoge temperaturen ideaal om grafietproducten toe te passen, zoals:

 • Voeringen van schepen
 • Bakstenen, blokken, tegels
 • Warmtewisselaars
 • Kolommen
 • Afdichtingen, slijtplaten en lagers

Grafietcomponenten zagen, frezen of slijpen

Naast de machinale bewerking van carbon grafiet voor complete grafietproducten, leveren wij ook grafietblokken, -buizen en -stafmateriaal. Datzelfde geldt voor carbon grafiet ringen, loopvlakken en carbon grafiet lagers en lagerbussen. Stuk voor stuk krijgen ze een gefabriceerde afwerking zoals een gezaagde afwerking, een gefreesde afwerking of een geslepen afwerking. Dit doet Qgraphites onder meer via fijnkorrelige grafietproductie. Zo leveren wij bijvoorbeeld grafietcomponenten aan de automotive industrie maar ook aan machinebouwbedrijven.

Onder ons klantenportfolio voor grafietcomponenten bevinden zich fabrikanten van compressoren, afdichtingssystemen, schuifelementen en pompsystemen. Daarnaast produceren wij ook zuivere grafietcomponenten voor elektronische toepassingen. Denkt u hierbij aan smeltkroezen, elektroden voor plasma-etsen en producten voor optische vezeltechnologie.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801