Technische diensten

Voor een breed scala aan technische diensten vertrouwt u op de jarenlange ervaring en expertise van Qgraphites. Onze technische specialisten helpen u graag bij het specificeren en toepassen van carbongrafietproducten. De technische dienstverlening van Qgraphites bestaat uit vier verschillende categorieën:

Onze technische engineering diensten

Heeft u engineering nodig bij het oplossen van materiële problemen voor lagerbussen bijvoorbeeld, afdichtingen of andere toepassingen? Qgraphites staat voor u klaar. Samen met u bespreken we onder meer de materiaalkeuze of upgrades. Daarnaast weten we als geen ander overmatige slijtageproblemen op te lossen. Ook ontdekken onze technische specialisten direct of een van onze bestaande producten u een oplossing biedt. Wij helpen u altijd een oplossing te vinden. Mocht het zo zijn dat de oplossing buiten ons expertisegebied ligt, maakt u zich dan geen zorgen. Wij verwijzen u graag naar een partij die deze knowhow wel heeft. Zo wordt de downtime binnen uw bedrijf altijd tot een minimum beperkt.

Reverse engineering: samples en tekeningen

Qgraphites krijgt veel orders binnen die worden geproduceerd met behulp van samples. Vaak zijn deze samples ernstig versleten of zijn in meerdere stukken gebroken. Onze specialisten zullen dan een vergelijkbare materiaalkwaliteit bepalen. Ze maken een productietekening van het grafietonderdeel maar daar blijft het niet bij. Ook berekenen ze opnieuw de spelingen en fitting. Dit zorgt ervoor dat uw grafietonderdeel weer als vanouds functioneert.

Mocht de OEM (Original Equipment Manufacturer) geen onderdelen meer kunnen leveren – bijvoorbeeld omdat de apparatuur niet langer ondersteund wordt – dan vertrouwt u eveneens op onze technische diensten. Qgraphites werkt dan nauw met u samen om toch het vervangende onderdeel te verkrijgen dat nodig is.

Aanbevelingen materiaalkeuze

Hoewel onze productdocumentatie veel informatie bevat om de juiste materiaalkeuze te maken, is het raadzaam dit bij onze technische specialisten na te vragen. Zo weet u zeker dat u de juiste materiaalsoorten en productnummers voor uw toepassing geleverd krijgt. Wat we regelmatig tegenkomen is dat een materiële verandering helpt bij het oplossen van een toepassingsprobleem. Dit kan een grafietonderdeel zijn maar ook (een deel van) de apparatuur. Onze aanbevelingen voor wat betreft belastingmogelijkheden en snelheidsbeperkingen is bij de service van Qgraphites inbegrepen. Daardoor zal uw carbongrafietproduct altijd naar behoren functioneren.

Materiaalidentificatie

De vierde categorie van onze technische diensten is materiaalidentificatie. Qgraphites kan met een door u aangeleverd sample werken om een vergelijkbare kwaliteit carbongrafiet te bepalen. Denkt u hierbij aan met hars geïmpregneerde grafietkwaliteiten en met metaal geïmpregneerde grafietkwaliteiten. Daarnaast kunnen onze technische specialisten ook feilloos metaalkwaliteiten identificeren en datzelfde geldt voor de meeste technische kunststoffen.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801