Gegoten carbon grafiet

Voor gegoten carbon grafiet bent u bij Qgraphites aan het enige juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in de bewerking van carbongrafietmateriaal voor uiteenlopende toepassingen in tal van industrieën.

Dankzij onze jarenlange ervaring durven wij u hierin hoogwaardige kwaliteit te garanderen. Kortom, voor een levering op maat van al uw gegoten grafiettoepassingen vertrouwt u zorgeloos op onze veelzijdige expertise.

Wat is gegoten carbon grafiet precies?

De materiaalklasse van gegoten carbonmateriaal en grafiet bevat amorfe carbon en grafietstof evenals zogeheten carbongrafiet. Een materiaalsamenstelling die uit zowel harde koolstof bestaat alsook grafiet. Deze materialen hebben een fijne tot ultrafijne granulatie waardoor ze een hoge anisotropie kunnen vertonen. Dit als gevolg van het axiale vormingsproces. Hierdoor ontstaan extreme eigenschapskwaliteiten op het gebied van mechanische sterkte, wrijving en geleidbaarheid. Deze kwaliteiten zijn dan ook precies de reden waarom veel bedrijven juist voor deze materiaalsoort kiezen.

Materiaalverwerking door Qgraphites

Gegoten grafietmateriaal wordt door ons speciaal ontworpen om te voldoen aan specifieke tribologische of elektrische eigenschappen. De prestaties die hierdoor ontstaan kunnen vervolgens nog verder door ons geoptimaliseerd worden door het materiaal te impregneren. Dit doen we door middel van metalen, fosfaten of door de gegoten carbon grafiet te harsen. In tegenstelling tot andere grafietvormingsprocessen maakt dit vormingsproces het mogelijk om op maat geperste technologie toe te passen. In het Engels heet dit de ‘PTS, pressed to size’ technologie. Deze persingstechnologie is zeer efficiënt. Het biedt u veel voordeel omdat complexe toepassingen in grote volumes geproduceerd kunnen worden. Juist daardoor weet Qgraphites u de ideale prijs-kwaliteitverhouding te bieden.

Kenmerken en eigenschappen gegoten carbongrafietmateriaal

De typische kenmerken en eigenschappen van gegoten carbon grafiet materiaal zijn onder andere:

  • Uitstekend bestand tegen gassen en vloeistoffen
  • Slijtvast
  • Stabiliteit op de langere termijn
  • Geschikt om op maat te maken

Met andere woorden, dit zijn precies de kenmerken en eigenschappen die essentieel zijn voor de specifieke toepassingen binnen uw bedrijf. Qgraphites adviseert u hier graag in. Door nauw met u samen te werken tijdens de ontwerpfase weten wij u te verzekeren van een levering op maat waarin al deze kenmerken en eigenschappen vertegenwoordigd zijn.

Fijnkorrelige grafietproductie

U kunt het productieproces voor synthetische koolstof en grafietmaterialen vergelijken met dat van de keramische industrie. Eerst maalt Qgraphites de vaste grondstoffen met grafiet. Vervolgens wordt dit gemixt met bindmiddelpek in speciale mengapparatuur. Daarna vindt het daadwerkelijke vormingsproces plaats. Denkt u daarbij aan isostatisch persen, extrusie, spuitgieten of vibratievormen. De gecreëerde bodies worden ook wel ‘groen’ materiaal genoemd. Deze worden vervolgens door ons gecarboniseerd. Dit vindt plaats in een zuurstofvrije omgeving. Daar worden ze gegrafiteerd voordat ze verdere mechanische verwerking kunnen ondergaan om ze om te zetten in complexe en specifieke vormen. Op dat moment zijn ook optionele verdere verfijningen mogelijk, waaronder zuivering en coating met bijvoorbeeld siliciumcarbide (SiC).

Producten van Qgraphites

Door alle kenmerken en eigenschappen en de veelzijdigheid in mogelijke toepassingen, biedt Qgraphites u een breed scala aan gegoten carbon grafiet producten. Daarbij moet u denken aan carbon grafiet blok, buis en stafmateriaal bijvoorbeeld. Maar daar blijft het zeker niet bij. Ook voor leveringen op maat van carbon grafiet borstels en carbon grafiet lagers en lagerbussen staan wij voor u paraat. Heeft u een mechanische afdichting nodig? Wij adviseren u graag over onze afdichtingsmogelijkheden met carbon grafiet loopvlakken en carbon grafiet ringen. Verder kunt u ook uitstekend bij ons terecht voor carbon grafiet pompschoepen.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801