Carbon grafiet

Carbon grafiet is een zogeheten semi-metaal dat zowel metaalachtige als niet-metaalachtige eigenschappen heeft. Daardoor kan het toegepast worden in een breed scala aan toepassingen binnen uiteenlopende industrieën.

Bij Qgraphites zijn we hierin gespecialiseerd. Dankzij onze jarenlange ervaring en veelzijdige expertise weten we precies welke producten van carbongrafiet aan alle vereisten van uw bedrijf voldoen. Van grafietringen tot pompschoepen, van grafietborstels tot loopvlakken en nog veel meer. Al onze grafietproducten worden daarbij gekenmerkt door hoogwaardige kwaliteit. Met welk carbongrafietproduct mogen we u van dienst zijn?

Kwaliteiten van carbon grafiet

Door de combinatie van metaalachtige eigenschappen met niet-metaalachtige eigenschappen ontstaat een product dat zowel sterk als corrosiebestendig is. Hoewel er bij het proces van carbonisatie vaak gaten achter worden gelaten in de structuur, bieden deze de mogelijkheid het product verder te versterken. Dit vindt onder andere plaats door middel van anorganische zouten, metalen, harsen of pure koolstof. Zo kan een duurzamer of meer elektrisch geleidend product gecreëerd worden. Ook kunnen de grafietproducten van Qgraphites bij extreem hoge temperaturen worden verhit.

Leverbaar volgens al uw specificaties

De grafietproducten van Qgraphites kunnen volgens al uw aangepaste specificaties en vereisten geleverd worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van conventionele bewerkingen en gereedschappen. Voorbeelden van veelvoorkomende grafiettoepassingen zijn verwarmingselementen en -buizen, chemische verwerkingsapparatuur, ovens voor warmtebehandeling en extrusie van gesmolten metaal. Daarnaast worden onze grafietproducten eveneens regelmatig toegepast voor het gieten onder druk, het verticaal en horizontaal gieten van onderdelen, ovenbekleding en hitteschilden.

Elektrisch geleidend materiaal

Carbon grafiet is een elektrisch geleidend materiaal. Daarom wordt het veel gebruikt als een elektrodemateriaal bij het bewerken van elektrische ontlading. Ook drooggrafietpoeder wordt regelmatig gebruikt en biedt u een uitgelezen droog smeermiddel voor onder andere machines en sloten. Carbongrafieten die geëxtrudeerd worden en gevormd, hoeven niet gegrafiteerd te worden. Hierdoor wordt het uiteindelijke grafietproduct nog harder en sterker dan zuiver grafiet. Wel heeft dit invloed op de elektrisch geleidende eigenschappen en de thermische weerstand.

Geoptimaliseerde betrouwbaarheid

Door de uitstekende eigenschappen is carbongrafietmateriaal de beste keuze als het aankomt op de betrouwbaarheid van uw bedrijfsprocessen. Zo is carbon grafiet volledig bestand tegen vrijwel alle chemische substanties. Het blijft onverminderd sterk waar andere materiaalsoorten afbreken. Daarnaast biedt carbongrafietmateriaal weerstand tegen de meest extreme temperaturen. Zelfs in een oxiderende omgeving. Daarbij hebben de grafietproducten van Qgraphites een bijzonder hoge thermische geleiding. Ook hierin behoudt het de stabiliteit en de sterkte waar andere materiaalsoorten het laten afweten.

Lage wrijvingscoëfficiënt en minder slijtage

Of u nu op zoek bent naar grafietringen, pompschoepen, loopvlakken of blok, buis en stafmateriaal van carbon grafiet: allen hebben ze een lage wrijvingscoëfficiënt. Daardoor wordt er ondersteuning geboden aan de productiviteit, efficiëntie en prestaties van al uw roterende apparatuur. Hier komt bij, dat grafietproducten veel minder aan slijtage onderhevig zijn waardoor u veel langer gebruik kunt maken van onze producten die uit dit materiaal vervaardigd zijn.

De beste materiaalkeuze

Kortom, door de veelzijdige eigenschappen en kwaliteiten van carbongrafietmateriaal is dit de beste keuze voor vele toepassingen. Het vergroot simpelweg de betrouwbaarheid van uw bedrijfsvoering. Bij Qgraphites helpen we u graag met het grafietproduct dat naadloos aansluit op de specifieke toepassingen en vereisten van uw bedrijf. We gaan dan ook graag samen met u om tafel zitten voor de perfecte grafietring, lagers en lagerbussen, pompschoepen en loopvlakken van carbongrafiet. Daarnaast staan we ook voor grafietborstels, blok, buis en stafmateriaal voor u paraat.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801